Kategoriler

Uçak Yolculuğu

Gaziantep veteriner,gaziantep veteriner kliniği,gaziantep veteriner muayenesi,gaziantep veteriner muayenesi,gaziantep kedi aşı,gaziantep köpek aşı,gaziantep kedi veterineri,gaziantep köpek veterineri,gaziantep kuş veterineri,gaziantep kuş aşı,veteriner gaziantep,gaziantep pet,gaziantep mama,city vet gaziantep ,gaziantep city vet

Kedi ve köpeklerle birlikte yapılacak uçak seyahatleri hem onlar hem de sahipleri için stresli yolculuklardır.

BİR UÇUŞTA TEK BİR KÜÇÜK HAYVANA İZİN VAR

Öncelikle kabinde sahipleriyle beraber seyahat edebilmeleri için çoğu havayolu dostunuzun ağırlığının 5kg’ı geçmemesini şart koşar. Ayrıca uluslararası havacılık kuralları kabinde sadece bir canlı hayvanın yolculuk etmesine izin vereceğinden erken rezervasyon yapmanız ve biletinizi alır almaz uçuşa küçük dostunuzla katılacağınızı bildirmeniz çok önemlidir.

AŞI KARNESİ ŞART

Uçakta yolculuk edecek bir hayvanın aşılarının eksiksiz olarak yapılmış olması ve bunu belgeleyen bir aşı karnesi ile seyahat etmesi şarttır. Özellikle kuduz aşısının seyahat tarihinizden en az bir ay önce yapılmış olması ve bu aşının 6 aydan eski olmaması gerekir.
Yurt dışına uçuyorsanız seyahat edeceğiniz ülkenin canlı hayvan girişi için koyduğu kuralları da mutlaka önceden öğrenmeli ve yerine getirmelisiniz. Aksi takdirde küçük dostunuz yıpratıcı, uzun ve masrafları sizin tarafınızdan karşılanacak bir karantina süresi yle karşı karşıya kalabilir ya da geri gönderilir. unutmayın her ülkenin kendi özel kuralları olabilir.
Örneğin bugün tüm avrupa birliği ülkeleri sınırlarından içeri girecek kedi ve köpekler için kuduz hastalığına karşı yeterli bağışıklığa sahip olduklarını belgeleyen bir kan tahlilinin yaptırılmış olmasını zorunlu kılmaktadır. Ayrıca dostunuzun size ait olduğunu belgeleyecek bir mikrochip taşıması da şarttır.

SAKİNLEŞTİRMEK ŞART DEĞİL

Seyahat sırasında bir sakinleştirici verilmesine dair bir zorunluluk yoktur ancak dostunuz sizinle birlikte kabinde seyahat edecekse huzursuz olmasını engellemek ve stresini azaltmak için veteriner hekiminizin önereceği bir sakinleştiriciyi( kesinlikle anestezik değil sadece sakinleştirici) yanınızda taşımanız ve gerektiğinde vermeniz iyi bir fikir olabilir. Kedinizin stres içinde sürekli miyavlaması ya da küçük dostunuzun aralıksız havlaması diğer yolcular için yolculuğu dayanılmaz hale getirebilir. Kargoda seyahat edecek hayvanlara ise herhangi bir sakinleştirici verilmemelidir çünkü bu ilaçlar vücut ısısını kontrol etme yeteneğini baskılayabilir ki kargoda istenmeyen bir durum oluşursa dostunuz savunmasız kalır.

BİR KAÇ KÜÇÜK NOT DAHA

Seyahat programınızı mümkün olduğunca aktarmasız bir şekilde ayarlamanız küçük dostunuzun taşınırken tekrar tekrar travmatize edilmesini önler, direk uçuşları tercih edin.
İster kabinde ister kargoda olsun onu taşıyacağınız kabın sağlamlığını iyice kontrol edin, bu onun güvenliği için önemlidir. Taşıma kabı üzerine içinde canlı hayvan bulunduğunu belirten göz alıcı yazılar yazın.
Son yemeğini uçuştan yaklaşık 4-6 saat önce verin ancak uzun kıtalar arası yolculuklar için taşıma kabı içine mutlaka seyahat için üretilmiş dökülmeyen özel mama ve su kapları monte edin. Kabın tabanına emici hasta altı bezleri yerleştirin. Uzun yolculukların zor geçmesi kaçınılmazdır çabuk bitmesi için dua edin.
Güvenli yolculuklar.

Özet
:
Resim

Bizi Takip Edin

X
Şimdi Arayın