Kategoriler

Egzersiz

Gaziantep veteriner,gaziantep veteriner kliniği,gaziantep veteriner muayenesi,gaziantep veteriner muayenesi,gaziantep kedi aşı,gaziantep köpek aşı,gaziantep kedi veterineri,gaziantep köpek veterineri,gaziantep kuş veterineri,gaziantep kuş aşı,veteriner gaziantep,gaziantep pet,gaziantep mama,city vet gaziantep ,gaziantep city vet

Hayatımızın bir parçası haline gelen sevgili dostlarımızın sağlıklı yaşamak için ihtiyaç duydukları günlük egzersizlerine yeterince zaman ayırıyor musunuz?

Unutmayın düzenli egzersiz köpeklerin kas yapısını güçlendirir ve sağlıklı kas yapısı eklemlere binen yükü azaltarak eklem hastalıklarını önler.

Egzersiz, obeziteye ve obeziteye bağlı sağlık problemlerine engel olur, kan basınçlarını ve nabız sayılarını düzenler. Köpeğinize daha uzun ve sağlıklı bir ömür sağlar.

Köpeğiniz sahip olduğu doğal aktiviteyi ve enerjiyi harcayamazsa bu size birçok davranış problem olarak geri döner.Unutmayın sıkılmış köpek sorun demektir. Egzersiz yapan köpekler daha sakin dinlenir ve yalnız kaldığında huzurludur.

Köpeğinizin en iyi egzersiz partneri olduğunuzu da unutmayın. Köpekler dışarıda dahi olsalar yalnız kaldıkları zamanı yatarak geçirir ve sizle oynama fırsatı bulacakları saatleri beklerler. Sizler onun sadece sahibi değil yaşam arkadaşı ve ‘personal trainer’ısınız.

Onlara egzersiz yaptırmak için beraber maraton koşmanız gerekmiyor. Basit oyunlar ve bilinçli yürüyüşler bile yeterli olacaktır, sadece biraz zaman ayırın.

Öncelikle günlük yürüyüşlerinizi daha cazip hale getirin. Yürürken ona bir oyuncak, kutu ya da küçük bir sepet taşıtmanız işe yarayacaktır.

Bir ağacın ya da engelin üzerinden sıçramasına, bir yerlere tırmanmasına izin verin, oyuncaklarını saklayın, siz ondan saklanın, ilgisini canlı tutmak için bir şeyler fırlatın, fırlattığınız cisimleri takip etmeyi ve size geri getirmeyi ona öğretin. Yanınızda bir top ya da frizbi bulundurun.

Agresyon göstermeyeceğini bildiğiniz köpeklerle oynamasına izin verin.

Uzun yürüyüş parkurları seçerken yol üzerinde dostunuzun su ihtiyacını karşılayabileceği noktalar bulunmasına dikkat edin.

Her ırkın egzersiz ihtiyacının ve kapasitesinin farklı olduğunu unutmayın. Bir İngiliz Bulldog’la bir Golden Retriever’a aynı egzersizi yaptıramazsınız ama her köpek düzenli aktiviteden fayda görecektir, dostunuzun sınırlarını veteriner hekiminizden öğrenin.

Egzersiz programını veteriner hekiminizle beraber dostunuzun gerekli muayeneleri yapıldıktan sonra belirleyin.

Eğer dostunuz aşırı kiloluysa önce diyete başlayarak kilo vermesini sağlayın, daha sonra egzersiz programını arttırın. Böylece hem egzersiz performansını arttıracak hem de olası kas ve eklem problemlerine engel olacaksınız.

Özellikle büyük ırk köpeklerin yemekten hemen sonra ağır egzersizler yapmasına ve aşırı hareketlenmesine izin vermeyin.

Dostunuzun egzersiz kapasitesini yavaşca arttırmalısınız. lütfen sabırlı olun ve vazgeçmeyin, birgün siz de köpeğinizle jogging yapabilirsiniz.

Unutmayın hareket sağlık demektir,

hem bizler hem de onlar için…

Özet
:
Resim

Bizi Takip Edin

X
Şimdi Arayın