Kategoriler

Köpeği Evde Yalnız Bırakmak

https://www.cityvetgaziantep.com/blog/kopekler/mutfaktaki-tehlike

Köpeği Evde Yalnız Bırakmak

Köpeği evde yalnız bırakmak mümkün mü ? Bir köpeği sahiplenmek ona verilen bir taahhüttür; seninle zaman geçireceğim ve ilgileneceğim. Ancak hiçbir yakınımızla olamadığımız gibi köpeğimizle de 24 saat boyunca birlikte olamayız ve kimi zaman onu yalnız bırakmak durumunda kalırız.

Köpeği Evde Yalnız Bırakmak Mümkün mü ?

Bu sorunun cevabı yaşa ve türe bağlı olarak değişebilmektedir. Peki, hangi faktörler devreye girer:

  •  Yaş: Şurası kesin ki yavru köpeklerimizi evde yalnız başına bırakmamalıyız. Bu durum onlarda ayrılık kaygısına neden olabilmektedir. Köpeğimiz büyüdükçe onu yavaş yavaş evde yalnız kalmaya alıştırabiliriz.
  • Kaç Yıldır Birliktesiniz: Köpeğinizle uzun yıllardır birlikteyseniz onu ayrılığın normal bir durum olduğuna ve akşam geri geleceğinize alıştırdıysanız evde yalnız kalması daha kolay olur. Kesin bir rakam belirtmek zor olsa da maksimumda 8 saate kadar yalnız kalabilir. Ancak köpeğinizi yeni sahiplendiyseniz onu evde tek başına bırakmamalısınız. Zorundaysak? Bir anda 8 saat değil ikişer üçer saatlik ayrılıklarla onu bu aralığın normal bir durum olduğuna alıştırmaya çalışmalı ve zamanla bu saat aralıklarını arttırmalısınız.

Köpeği Evde Yalnız Bırakmak – Sonuç ne olur ?

Özellikle eğitim almamış köpeklerde ve yavru olanlarda evde uzun süreler yalnız kalmak kendisine ve çevreye çeşitli zararlar vermesine neden olabilir:

  • Evdeki eşyalara, ayakkabılara vs. zarar verebilir.
  • Çok fazla havlamaya başlayabilir.
  • Bilmediğimiz bir ortamında tek başımıza kalmak istemeyiz. Köpekler de istemez. Ancak kalırlarsa bu onlarda stres, endişe ve korkuya yol açabilir ve nihayetinde depresyona girebilirler.
  • Tuvalet eğitimi almış yetişkin bir köpek idrar ve dışkısını en fazla 8 saate kadar tutabilir. Bu süreden fazlası hem köpeği rahatsız eder hem de sağlıksızdır. Sonuçta, bağırsak florası ve vücut sistemi kötü etkilenebilir. Köpeğiniz yavruysa veya tuvalet eğitimini yeni aldıysa da siz gelene kadar tuvaletini eve yapabilir.

Tavsiyeler

  • İmkanınız varsa öğle arası on dakika da olsa eve dönün ve sizi görmesini sağlayın.
  • Sabah tuvaletini yaptırmak için dışarı çıktığınızda egzersiz yapmak için fazladan zaman ayırabilirsiniz. Böylece köpeğiniz eve geldiğinde yorulmuş olur ve uykuya dalabilir. Uyuduğu için yalnızlıkla başa çıkması daha kolay olur.
  • Köpeğiniz için evde bir alan yaratın. Buraya sevdiği oyuncakları koyabilir ve küçük bir yatak hazırlayabilirsiniz. Böylece kendisini daha çok güvende hisseder.
  • Son olarak, size yardımcı olacak bir arkadaşınız ya da akrabanız varsa şanslınız. Kendisinden eve uğrayıp köpeğinizle biraz zaman geçirmesini, dışarı çıkarmasını ve oyun oynamasını isteyebilirsiniz. Zamanı olan ve hayvanları seven herkesin bunun için ayıracak bir saati vardır.  (:
Özet
:
Resim

Bizi Takip Edin

X
Şimdi Arayın